Hajduk igra protiv Slavije, Futacs i Said se predstavljaju splitskoj publici?

Nogometaši Hajduka će danas od 19 sati igrati protiv praške Slavije na Poljudu. Iako je ‘bijelima’ na rasporedu još jedna prijateljska utakmica (Junak, 11. srpnja) prije susreta protiv rumunjskog Iasija sljedećeg četvrtka, dvoboj s češkim velikanom se smatra generalnom probom pred prvi službeni susret sezone.

Hajduk i Slavija su u prijateljskim odnosima, suradnju su ova dva kluba realizirala i kroz ugovor, a sjetit ćemo se kako je češki klub bio Hajdukov gost i na svečarskoj utakmici povodom proslave 100 godina ‘bijelih’. Poraženi su Splićani rezultatom 2:0, a Hajduk je nakon toga i uzvratio gostovanje, međutim utakmica u Pragu nije bila odigrana do kraja s obzirom da su navijači ušli u teren.

Trener Marijan Pušnik djelomično je bio zadovoljan predstavom protiv Splita, iako su ‘bijeli’ igrali u krnjem sastavu. Nije bilo Kalinića, Sušića, Milića, Nižića, Tudora, Vlašića... Pitanje je u kakvom će sastavu danas istrčati ‘bijeli’, ali vjerojatno će to biti ona jedanaestorica koja su najbliža prvom sastavu u utakmici protiv Iasija. Bit će zanimljivo vidjeti i hoće li na Poljud istrčati novaci, dva napadača Said Ahmed Said, te Marko Futacs, a u bijelom dresu bi na Poljud prvi put mogao zaigrati i Ante Erceg.

Tekstualni prijenos dvoboja možete pratiti uživo na Dalmatinskom portalu.(izvor:SD)