Godišnji servis vodoopskrbnih cijevi za POS-ovu zgradu na Brodarici

Stanarima  POS-ove zgrade na Brodarici, 5.7.2016.g.  Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split je privremeno na dva sata obustavio SPO Brodarici dostavu vode da bi obavio kontrolu i čišćenje glavne dovodne cijevi za vodoopskrbu cijelog stambeno poslovnog objekta Brodarica.

img269

Poučeni ranijim iskustvom da za vrijeme ljetnih vrućina povećana potrošnja vode nije i jedini uzrok pada tlaka u vodoopskrbnom sustavu SPO Brodarica, kako nam je rekao predstavnik suvlasnika SPO Brodarica za zajedničke dijelove i uređaje, Siniša Jonjić. Od “Vodovoda” je zatražio pregled i čišćenje, kako bi cijeli sustav mogao normalno funkcionirati.

IMG_20150511_191416

Ranijih godina, osim povećane potrošnje, nečistoća u filteru glavne dovodne cijevi je bio i uzrok pada tlaka u vodoopskrbnom sustavu SPO Brodarica. Nivo nečistoće je vidljivo i na slikama filtera koje je djelatnik “Vodovoda” očistio.

Fotografija 0118

Fotografija 0119

Fotografija 0120

Osim ove elementarne potrebe za vodom,  još nemaju vode u hidrantskoj mreži, jer nisu riješeni odnosi s Atrium Hotelom, zbog kojih već duži niz godina, unatoč prijavama i sudskim rješenjima isti uredno obavljaju svoju djelatnost bez obzira što nemaju vode u hidrantu i ateste protupožarne zaštite.

Opstrukciji i nesudjelovanju u održavanju zajedničke imovine osim Atrium Hotela pridružio se i dio stanara, tj, njihovih predstavnika koji to smatraju nametnuti trošak, a ne zakonsku obavezu.

IMG_20150529_200516

S obzirom da je prije više od mjesec dana ponovo u nadzoru protupožarne zaštite na SPO Brodarici i Atrium Hotelu bio MUP za zaštitu od požara Splitsko-Dalmatinske županije, te utvrdio navedene nepravilnosti već nekoliko godina zaredom, ponavlja se i pitanje zbog čega nema sankcija i kako se dozvoljava rad Hotela i korištenje objekta bez atesta protupožarne zaštite i vode u hidrantskoj mreži.

IMG_20150513_184100