Zasukali rukave i sredili igralište na splitskoj Brodarici

Uz malo dobre volje sve se može, pa i bez većih novčanih sredstava privesti svrsi prostor iz susjedstva koji je godinama bio devastiran – tvrdi Siniša Jonjić, vijećnik gradskog kotara Lovret, na čiju je inicijativu konačno uređeno dječje igralište na Brodarici koje je osam godina bilo u iznimno lošem stanju.

Još u studenom prošle godine baš je “Slobodna” pisala o vapajima roditelja, stanara POS-ovih zgrada, čijoj je djeci upravo zapušteni plato iza zgrade bio najdraže zabranjeno mjesto za sastanke i omiljene igre.

No, uz pomoć gradskog kotara, volonteri s Brodarice uhvatili su se posla i u svega nekoliko dana igralište očistili od razbijenoga stakla, nesigurnih i razbijenih ograda, otpada i starih greda koje vise s oronulih zidova.

Više puta nudili su projekt kojim bi se prostor uredio i stavio u funkciju, a konačno su preko Gradskog kotara i Grada u siječnju 2015. uspjeli. Donesena je odluka o sanaciji i uređenju, raspisana je javna nabava, te su vrlo brzo radovi privedeni kraju.

– Da smo samo prepustili stvar, ne znam koliko bismo još čekali i bismo li dočekali.. Srećom, uz malo upiranja, truda, zahvaljujući mladimvolonterima, projekt je uspješno realiziran, kako je i obećano stanarima na Brodarici s više od 300 djece školske i predškolske dobi i 280 djece iz vrtića, te na maloj svečanosti predano na korištenje – kaže Jonjić.

Nakon svih priprema i dogovora krenuli su s odvozom otpada, iznijeli su osam kamiona smeća, sredili pločnik, postavili nove čvrste i sigurne ograde.

– Vrtić iz susjedstva donirao nam je klackalicu i ljuljačku, Parkovi i nasadi dali su žicu i šest klupa, roštilj nam je zavario škver, a “Gripići” su nam na trajno korištenje dali veliki avion na napuhavanje. Napušemo ga uglavnom za dječje rođendane.

Donese se pizza, torta i na otvorenome gušta.

Inače, cijelo ljeto u kasnijim poslijepodnevnim i večernjim satima igralište je puno, druže se uglavnom majke i djeca. Jedna bitka je dobivena, trud se isplatio, a mi već planiramo nove pothvate jer posla na Lovretu ima – poručuje Jonjić.(izvor:SD)