Do svojih automobila u garaži Brodarica samo u čizmama!

Svaka obilnija kiša napravi velike probleme u garaži Brodarica.

U četvrtak iza podneva, kako su najavili i meteorolozi, kiša je lijevala kao iz kabla, i u kratkom vremenu poplavila okolne ulice i po starom dobrom običaju i garažu Brodarica. Već devet godina stanari POS-ove zgrade na Brodarici muku muče s oborinskim i slivnim vodama koje za svaku veću kišu poplave garažu za desetak minuta.

20160512_125417

Problem se detektirao u podkapacitiranosti uličnih okolnih odvodnih sustava i niža točka odvodnog sustava u garaži od uličnog. Sva voda iz Dubrovačke ulice za vrijeme većih kiša dospije u par minuta u ulicu Domovinskog rata, te  iz punih cijevi izbija iz šahti i plavi garažu.

Za pravi doživljaj pogledajte slike koje govore tisuću riječi.
Fotografija-0035
 O šteti nastale u elektroinstalacijama i oknima dizala i strojarnicama ne treba ni govoriti. Najgore je to, što osim Direkcije za stanovanje i predstavnike koji su kod Direkcije, očito ni stanare nije briga, već misle da će se netko već za to pobrinuti. Ne plaćanje održavanje zajedničke imovine, koju uredno plaćaju stanari,  a onemogućava im njihov Upravitelj Direkcija za stanovanje sigurno neće donijeti ništa dobro.
20160512_125431

Problem poplavljivanja i saniranja nakon poplave se riješilo, za sada pumpama, koje ispumpavaju vodu, ali velikim dijelom, nebrige i ugrožavanja zajedničke i osobne imovine može se zahvaliti i Upravitelju Direkcija za stanovanje koja godinama s nekoliko predstavnika ignoriraju održavanje zajedničke imovine, pa tako i pumpe koje pumpaju vodu iz garaže. Pomislili bi da imaju neku vezu u udjelu s prodajom čizama, ali evo, još se nitko nije se javio da je bilo takve ponude, pa taj dio možemo eliminirati.

gar 20160512_125927     gar 20160512_125945
Nejasan je  interes Direkcije za stanovanje i zašto to rade na štetu ostalih suvlasnika. Primarni zadatak Upravitelja je održavanje zajedničke nekretnine suvlasnika za koje uredno svaki mjesec uzima svoju proviziju. Za to proviziju mora i nešto raditi, naravno propisano zakonom.
007
Da stvar nije prenapuhana i da ostali čitatelji ipak malo drugačije mogu vidjeti stvar, za primjer je i curenje iz kanalizacijske vertikale zgrade jednog od ulaza pod upravljanjem Direkcije za stanovanje u POS-ovoj zgradi.
Terzićeva 11. POS 20160510_131514
Već desetak dana po ulaznim vratima Jaslica, gdje svakodnevno stotinjak djece ulazi i izlazi, malo kapi, malo curi, pa teče u potocima, fekalije iz cijevi poviše ulaznih vrata, i to po samim vratima. Očito Direkciji to nije prioritet, pa “voza” ravnateljicu, da to nije njegov problem, i šalje je na adrese drugih koji sa tim nemaju veze, dok za jedan sličan primjer, iz ranijih iskustava s Direkcijom za stanovanje, u stanju je dovesti Policiju, bravara, sudskog vještaka i ako treba provaliti i u stan, razbiti kupatilo i zaustaviti curenje fekalija po vrtiću.
20160513_145039a
Zašto ima različite kriterije za isto, to valjda samo on zna, pa nisu valjda, opet i samo, niske pobude osobnih interesa? Gdje su tu djeca, stanari i na kraju suvlasnici koji ga i plaćaju?