NAPOKON GRAD SPLIT PROMPTNO RJEŠAVA PREKO NOĆI PROBLEME PARKIRANJA U GK LOVRET BEZ NATJEČAJA I BEZ GRADONAČELNIKA

VAŽNA obavijest suvlasnicima, stanarima SPO Brodarica i ostalim građanima grada Splita.

Obzirom da je u više navrata vodstvo GK Lovret, a i suvlasnici stanari Brodarice, pismeno protokoliranim dopisima molilo gradsku vlast u Splitu sastanak za prometno parkirališno rješenje tj. za problem prometa u mirovanju u GK Lovret, tj. prijedloge za rješavanje nedostatka parkinga, naročito oko TC Joker, gdje je „Pauk“ odnosio vozila (najviše za vrijeme „Jokerove petnaestice“), i kupcima i stanarima Brodarice, evo napokon službeni odgovor („udarna vijest“) iz grada Splita.

Nakon 4 g. opstruiranja i ignoriranja Grada na molbe GK Lovret za zajedničko rješavanje problema prometa u mirovanju, sve u suradnji s gradskim službama i odgovornim osobama u gradu Splitu, evo napokon i službenog odgovora gosp. Damira Ordulja, ali ne kotaru Lovret, koji odgovor nije nikada dobio, već je odgovoreno gradskom vijećniku Anti Franiću na njegov direktni upit kao vijećničko pitanje.

Dakle poštovani stanari, suvlasnici u Stambeno Poslovnom Objektu Brodarica (SPO Brodarica – POS-ova zgrada), radnici i zaposlenici Trgovačkog Centra Joker (TC Joker), građani grada Splita i svi ostali, napokon se može parkirati u „Javnu garažu Brodarica“ na 125 parkirališnih mjesta slobodno i bez ikakve naplate.

Nadamo se da ovakve sramotne table više nećemo viđati i da će komunalni redari raditi svoj posao

Zašto se na to čekalo 4 godine i je li tu povlasticu znala i koristila i nakon isteka im koncesijskog ugovora samo privatna tvrtka Acorus doo, treba pitati gosp. Ordulja i gosp. Bobana vlasnika tvrtke Acorus doo. tj. pitati ga, s kojom osnovom je on taj parking i dalje još 4 g. koristio za navijače, turiste i od srpnja 2017.g. do listopada 2021.g kada nije imao koncesijski ugovor s gradom, reklamirao i dalje na internetu i putem ovakvih sramotnih tabli.

Je li se možda s tim „povlaštenim informacijama“ o „slobodnom parkingu“ pogodovalo zadnje 4 g. tvrtci Acorus doo jer je nastavila koristiti i dalje gradski prostor s 125 parkirališnih mjesta, 3 spreme i 1 ostavom, unatoč isteku im koncesijskog ugovora (2017g.), za svoje osobne potrebe, slobodno, bez koncesijskog ugovora i bilo ikakvih obaveza plaćanja prema Gradu i koja je unatoč svemu još uvijek i dan danas tu prisutna na 3 etaži javne gradske garaže sa svojim vozilima (motorima Acorus-a za „rentanje“ 8 kom. i autima 37 kom. parkiranih od strane nepoznatih osoba), zatečenih u pregledu komunalnog redara u travnju 2022.g. kao i parkiranim poznatim „terencem“ gosp. Bobana.

Zašto tu informaciju o „slobodnom parkingu“ u javnoj garaži Brodarica, odgovorni u gradu Splitu nisu htjeli u zadnje 4.g. prenijeti i vodstvu GK Lovret, suvlasnicima SPO Brodarica… ne zna se, kao ni postoje li „povlašteni“ koji tu informaciju znaju za besplatno korištenje javne garaže i koriste je za osobni profit… ne zna se, a prema izjavama nekih zatečenih vozača u javnoj garaži koji tu parkiraju svoja vozila, neki i više godina, tvrde da parkiranje uredno plaćaju 250 kn na ruke jednoj osobi koja im je i odobrila parkiranju u javnoj garaži. Tko je on, ne zna se…

Bilo bi dobro, da ti vozači, koji su tu parkirali svoja vozila, prvo saznaju da je tu parkiranje besplatno već 4 g. i  da osobu koja im naplaćuje parking prijave na Policiju kao i da prijave bilo koju drugu osobu koja osigura parkiranje u javnoj gradskoj garaži uz naplatu na ruke.

Bilo bi dobro da Policija, DORH, Porezna i već tko smatra da to treba provjeriti, isto i napravi, a sve kako takve ideje više nikome ne bi pale na pamet. Svi znamo, ako ima volje, postupak je jednostavan. Po registraciji vozila Policija pozove vlasnika i upita po kojoj osnovi je dolje parkiran i brzo saznamo istinu.o „slobodnom parkingu“ jer tu informaciju očito do danas „nitko“ nije znao.

Kada će se ukloniti nelegalne table ACORUSA po zidovima garaže i sa svih drugih mjesta i vratiti izvornu Tablu JAVNA GARAŽA BRODARICA G3 ili to nije Acorusu ili Gradu u interesu?

Po broju postavljenih tabli nameće se pitanje je li Acorus, tvrtka iz Klisa toliko “jaka” da im nitko ništa do dan danas ne može i pored nižeg teksta

https://www.dalmacijanews.hr/clanak/s9hn-privatnik-iz-klisa-cetiri-godine-ilegalno-upravljao-javnom-garazom-na-brodarici-grad-split-je-cak-za-nju-placao-i-pricuvu#/clanak/s9hn-privatnik-iz-klisa-cetiri-godine-ilegalno-upravljao-javnom-garazom-na-brodarici-grad-split-je-cak-za-nju-placao-i-pricuvu

Pod parolom pod svaku cijenu samo uzeti profit, ni ilegalno spojeni WC na drenažne cijevi, jer nema kanalizacijskih, nije ostao pošteđen kao vid zarade, te navijači i turisti imaju, za ne daj bože “sile” povoljnu cijenu i u 3 etaži “Acorus garage-turist parking” tj u Javnoj gradskoj garaži Brodarica.