Ogorčeni stanari: Fasada nam je otpala dvaput u godinu i pol, a upravitelj ništa ne radi!

Fasada zgrade u Krležinoj 24 na Sućidru i dalje je problem stanarima i prolaznicima jer se usprkos višekratnim obnovama ona i dalje urušava. Prva jača ljetna bura početkom srpnja ponovno je odlomila dio pokrova na vrhu stambene zgrade, i to drugi put u nepunu godinu i po, a dijelove otpalog materijala vjetar je otpuhao u susjedno dvorište.

Gradska tvrtka “Stano-uprava” postavila je skele duž fasade nakon zadnjeg urušavanja, ali obnova još uvijek nije počela pa dio stanara iz tog “portuna” negoduje zbog “barikada” pred svojim prozorima, pri čemu stariji susjedi strahuju i od lopova koji bi im se tim putem mogli ušuljati u stanove.

Prema riječima Mihovila Ursića, predstavnika stanara Krležine 24, stanoupraviteljska tvrtka već se tri godine oglušuje na njihove molbe uz obećanja kako će se problem sanirati u što kraćem mogućem roku. Međutim, obećanje nikako da ispune…

– Priča bez rješenja traje već tri godine, a iz “Stano-uprave” stalno se opravdavaju da oni nisu krivi za probleme nego da su uzrok loši prozori na stanovima, iako ne vidim logiku u tim njihovim navodima. Fasada stalo puca, voda ulazi u druge stanove, a Hrvoje Mijanić, predstavnik tvrtke zadužen za naš slučaj, stalno obećava obnovu, ali zasad bez rezultata.

Čak sam im prijetio sudskim postupkom, ali onda su doveli sudskog vještaka, koji je govorio u moju korist, potvrdivši kako zgrada nije propisno izgrađena. Mjesec dana poslije doveli su novog vještaka koji je negirao loše stanje zgrade i potvrdio kako trebamo pričekati predstavnike “Stano-uprave”. Zvao sam i policiju, ali su me i oni uputili na tu gradsku tvrtku. Stalno zovem i slušam obećanja, no pomaka nema – kazao nam je Ursić i dodao kako mu je predstavnik “Stano-uprave” kazao kako se ljeti fasada ne može obnavljati zbog vrućine.

– Ne mogu ništa više reći o tom slučaju, jer nisam zadužen za taj dio grada, no obnova fasade ljeti je moguća, osobito na Sućidru koji nije turistička zona i radovi se mogu obavljati bez prepreka – kazali su nam u “Stano-upravi”.

Osim što zadaje velike muke stanarima i prijeti prolaznicima, sporna fasada u Krležinoj 24 o kojoj smo krajem 2014. pisali praktički u nastavcima zapravo je i komunalni problem. Odlomljeni dijelovi pokrova već su dva mjeseca nagomilani u dvorištu ispred prizemnog stana. Unatoč stalnim molbama stanara, predstavnici “Stano-uprave” i građevinske tvrtke koju angažiraju za sanaciju pročelja još nisu uklonili raspadnuti materijal.

– Stalno ih zovemo da se to ukloni i oni svaki put potvrde svoj dolazak, a onda – ćorak. Bojimo se da se fasada ne nastavi urušavati, a velike su šanse da se to dogodi – kazala nam je jedna od stanarki Krležine 24.

Predstavnik suvlasnika Mihovil Ursić zajedno sa svojim susjedima nada se da će se problem uskoro riješiti i da će gradska tvrtka što prije ispuniti svoja nebrojena obećanja.(izvor SD)