“Nećemo dopustiti prenamjene zelenih zona Splita u korist privatnih interesa”

Naša borba za očuvanje Turske kule kao i svih ostalih javnih zelenih površina Splita, nastavit će se i dalje – kazao je Hrvoje Buretić

Biciklistički klub Krš prošle je godine očistio teren na Turskoj kuli te napravio i uredio stazu za PUMP TRACK. Kao što vam je vjerojatno poznato, PUMP TRACK je manja biciklistička staza za kružno bicikliranje bez pedaliranja za odrasle i djecu. Ta jedinstvena staza napravljena je na jugoistočnoj parceli u Parku mladosti na Turskoj kuli koja je najbliža posjetiteljima za ulaz u park te ima dobre mogućnosti za parkiranje vozila prije ulaza u parcelu i ostali dio parka.

Kako je prilaz i okoliš navedene parcele ostao neuređen, poznati splitski aktivist i organizator radnih volonterskih akcija čišćenja i uređenja javnih zelenih površina, nositelj godišnje nagrade grada Splita, doktor Joško Kalilić, uhvatio se posla i uz pomoć Parkova i nasada te GK Lovret uredio prilaz i okoliš navedene staze. Time je ostvaren novi pristup ovoj parceli koja je više nego povoljna za šetnju i odmor posjetitelja, te za igru splitske djece.

Jučer je upriličeno neslužbeno otvorenje očišćene i uređene jugoistočne parcele (površine oko 5000 m2) Parka Mladosti. Ovoj prigodnoj svečanosti su prisustvovali i članovi Nezavisne liste na čelu s legendarnim Hajdukovcem Ivom Begom koji je predsjednik vijeća GK Lovret već tri godine tijekom kojih se aktivno zalaže za očuvanje javnih zelenih površina, pogotovo parka Turske kule.

Tom prigodom, predstavnik Begine liste, Hrvoje Buretić izjavio je:

– Naša borba za očuvanje Turske kule kao i svih ostalih javnih zelenih površina Splita, nastavit će se i dalje. Jer to što izmjene GUP-a nisu usvojene u ovom mandatu gradskog vijeća, ne znači da građevinski lobi neće nastaviti pritisak na novu gradsku vlast. Stoga nipošto nećemo dopustiti prenamjene zelenih zona našeg grada u korist privatnih interesa. Našu borbu za povećanje kvalitete življenja svih stanovnika Splita, posebice djece, nadamo se da će podržati i svi ostali građani našeg grada.